ETABLERT I 1834

WOLF er det fremste navnet innenfor luksus klokkebokser, smykkeskrin, reiseetui & klokkewindere. Den tyske sølvsmeden Philipp Wolf I etablerte selskapet I 1834 da han oppdaget at sølvvarene hans solgte mer når de ble presenterte i vakre esker. Da han begynte å selge flere esker enn bare sølv, refokuserte han selskapet sitt til å skape sofistikerte smykkevesker som ikke bare så bra ut, men som også beskyttet meningsfulle skatter.

Urmaker Lian er autorisert forhandler av WOLF.

Se hele kolleksjonen

KOLLEKSJONER

WOLF WINDER

En winder fra WOLF1834 er et håndlaget presisjonsinstrument som fokuserer på din klokkes velvære gjennom patenterte innovasjoner. Bare en WOLF teller det reelle antallet rotasjoner – alle andre bruker simpelthen tiden til å estimere antall rotasjoner per dag. Å plassere klokka i en WOLF winder er en beleilig og praktisk løsning for å sørge at klokka ikke stopper. Med 185 år innovasjon bak seg, vet WOLF at å stole på tiden ikke er nok.

Opplev Wolf winder hos Urmaker Lian.

opplev kolleksjonen

WOLF Klokkebokser

Et utvalg eksklusive klokkebokser og lagringsløsninger for å holde dine klokker sikre på stilfullt vis, når de ikke er i bruk.

Opplev Wolf klokkebokser hos Urmaker Lian.

opplev kolleksjonen

WOLF Klokkeruller

WOLF’s luksuriøse klokkeruller og reiseetui kombinerer de fineste lærtyper med over fem generasjoner håndverkstradisjon. Du kan sikkert pakke flere ur i det beskyttende bæreetuiet og være forberedt til enhver anledning. Når du reiser med en WOLF klokkerull, reiser du med stil.

Opplev Wolf klokkeruller hos Urmaker Lian.

opplev kolleksjonen

WOLF

WOLF – HÅNDLAGD FOR ET HELT LIV

Vi er stolte av det omhyggelige arbeidet vi tar i design og produksjon av hver WOLF winder, klokkeboks og reiseetui.

VÅR HISTORIE

Sterke tradisjoner og etikk går i arv fra en generasjon til den neste, og for hver generasjon blir vi et enda mer unikt selskap. Å skape en følelse av stolthet over prestasjonene vi alle har oppnådd i denne familiebedriften, en bedrift som har blitt en familie.

EN ARV ER FØDT

Hver historie har en begynnelse, og WOLF’s historie begynte i 1834 med ett enkelt konsept fra visjonæren Philip Wolf – «Det er logisk å beskytte sine eiendeler ved å lagre og beskytte dem i et fint kvalitetsetui.» Reis gjennom WOLF’s milepæler, hvor de gjennom sin forpliktelse til å hedre folks historier og deres uvurderlige klokker og smykker, har vokst til å bli en global merkevare.

1834

Den tyske sølvsmeden Philip Wolf I opprettet selskapet i 1834 da han oppdaget at sølvvarene hans solgte mer når de ble presenterte i vakre esker. Da han begynte å selge flere esker enn sølv, refokuserte han forretningen sin til å skape sofistikerte smykkevesker som ikke bare så bra ut, men som beskyttet de meningsfulle skattene – en praksis som ble perfeksjonert underveis.

 

1836

Med stor respekt for tradisjon og familie, baserte Philip Wolf I utformingen av familievåpenet på Hanau-våpenet, en by hvor han og generasjoner før ham hadde vokst opp.

Mange år senere ville WOLF bruke deler av seglet i en eksklusiv kolleksjon som ble laget i Spania og bar navnet «WOLF 1834».

 

1837

Dette er det eneste bildet av verkstedet og hjembyen til Philip Wolf I i Hanau. Byen ble i stor grad ødelagt av britiske luftangrep I 1945. Det er i Hanau historien om WOLF-boksen begynte

1905

En dristig flytning til Sverige.

Philip Wolf II ble født i 1869, og allerede i midten av tenårene var han en dyktig boksmaker. På reise til Sverige en sommer ble han forelsket i landet, og immigrerte i 1895. I 1910 giftet han seg med sitt livs kjærlighet, Ida Wilhelmina.

1936

To brødre, to visjoner.

Philip Wolf III og broren Ernst tok til virksomheten i en veldig tidlig alder. I 1936, mens Ernst var i begynnelsen av tyveårene, bestemte han seg for å spre vingene mot nord og flyttet derfor til Stockholm, hvor han etablerte sitt eget spesialiserte boksmakerfirma.

1937

Philip Wolf III – En mesterlig oppfinner og forretningsmann

Philip Wolf III designet og utviklet en rekke nye produksjonsteknikker, bl.a hengsler som kunne stiftes gjennom tre. Han var også oppfinneren av musikkboksen med svingende ballerina. 

1950

“Aldri slutt å innovere” – visdomsord fra Philip Wolf III.

Philip visste at det å knytte kontakt med kundene sine. Kundene, som strakte seg over hele Skandinavia, var topprioritet. Å møtes personlig var det beste, men hvordan kunne han ellers holde seg i kundenes tanker? I 1950 startet han en markedsføringsteknikk som fortsatt brukes I dag, «WOLF Nyheterna» – «WOLF News». Det var et slags hefte hvor han viste frem sine nye produkter og ideer – virkelig nyskapende for 1950.

1957

Philip Wolf III gjorde noen av sine største tanker når han stod alene å fisket i det friske rennende vannet i elver nær hjemmet sitt. Philip var faktisk personen som startet den svenske laks- og ørretforeningen. En dag i 1957 var han uheldig og stakk hull i tommelen med en krok. Mothaken på kroken gjorde det vanskelig å trekke ut, men det ga ham en idé om en ny type hengsel: et hengsel som ble presset inn i et spaltehulrom i en boks, hvor den lange aksen til hengslet ville ha «mothaker» som en krok, som ville bli presset ut fra siden av hengslet. Skyvde man hengslet inn, ville mothakene vil ligge flatt, men prøv å trekke hengslet ut, og mothakene vil bite og presse inn i veggene til vedsporet, og feste seg svært sikkert. 
 
Philip Wolf III ble tildelt et patent på designet, og selv om det gikk ut på dato for mange år siden, består designet – og hengseltypen brukes fortsatt den dag i dag.  

1958

Philip Wolf IV ble født I 1936 og begynte umiddelbart I boksbransjen. Som ung gutt tilbragte han mye tid på fabrikken, hvor han hjalp faren sin med å lage prøver. Hans kjærlighet til det tekniske og mekaniske kom etter hvert også fullt ut da han tok styringen i selskapet flere år senere.

På slutten av 1950-tallet hadde Philip fullført sin skolegang, og senere i 1960 flyttet han til England etter å ha møtt Judie. De giftet seg etter å ha kjent hverandre i kun én uke!

 

1960

Philip Wolf III skrev om klimaendringer hele 58 år før begrepet ble brukt for første gang, i hans bok: “Land Drainage and its dangers as experienced in Sweden”.

Philip Wolf III skrev om emner relatert til hvordan vi allerede påvirket jordens balanse. Et av mange avsnitt fra boken som viser hans bekymring for Moder Jord hvis vi ikke begynte å gjøre endringer i hvordan vi behandlet henne var…

“Det er mer enn sannsynlig at vi kan nå et høyere helse- og lykkenivå ved å lære oss selv å forstå naturen og menneskehetens behov, heller enn å uansvarlig prøve å anstrenge naturlovene gjennom å strebe etter det mange mennesker i dag mener er rett. I morgen vil forskjellige meninger styre oss.»

 

1962

I 1962, i Storbritannia, fikk Philip IV omsider påbud av sin far om å bygge en fabrikk, og derfor ble det utviklet planer for å starte boksproduksjon I Ennis, County Clare i Irland. Fabrikken var beskjeden, kun noen få små enetasjes bygninger og en håndfull lokale folk som skulle lage boksene for WOLF-kunder. På bildet kan man se Philip Wolf og Bernie Maurer med noen av arbeiderne fra fabrikken, som hadde laget ferdig den første ordren som skulle til USA. Produksjonen stoppet senere i 1967, da det ble besluttet å bygge en større fabrikk i South Wales.

1967

En stor forretningsmulighet presenterte seg for Philip Wolf IV, for å designe og bygge sin egen fabrikk i Storbritannia. Stedet som ble valgt var Llanelli i South Wales, og etter et år med planlegging ble bakken brutt tidlig i 1967 og anlegget på over 9.000 kvadratmeter var fullført i 1968.

1968

WOLF blir vist frem på Selfridges i London i 1968.

Harry Selfridge åpnet Selfridges 15. Mars 1909, rundt 59 år senere åpnet Philip Wolf IV det som ville bli ansett som en «shop-in-shop» i Selfridges – et stort skritt for merket. Utstillingen inkluderte to fulle vinduer med utsikt mot Oxford Street.

1970

Kontorutvidelse – 35 Old Bond Street

Etter å ha holdt til i Mayfair I nesten 5 år, ble West End-kontorene utvidet med et nytt utstillingsrom og mer plass til salgsstøttepersonell. Plassert i gangavstand fra mange av WOLFs kunder, H Samuel, Ernest Jones, Green Shield Stamps, for å nevne noen. Bygningen huser nå Gucci’s flaggskipbutikk I West End.

1972

WOLF mottar svensk kongelig garanti og for å feire lanserer «Design Philipp»-kolleksjonen av smykkeskrin og tilbehør til både dame og herre.

1975

9. April 1975 – London

Jernkvinnen møter “The Gipper”

Tidligere guvernør i California, Ronald Reagan, og opposisjonsleder Margaret Thatcher, møtes for å utveksle gaver. Hun får en sølvdollar, mens han får et par mansjettknapper i sølv med bjørnedesign. Mansjettknappene var selvfølgelig vakkert innpakket i en WOLF-boks!

1978

Fabrikken utvides for å møte økende etterspørsel.

Her er et luftfoto av fabrikken, tatt fra cockpiten av pilot Philip Wolf IV selv. Flyet, en twin piper Comanche (reg. G-ASRH), var hans andre fly.

1982

En kjærlighet til å fly høyt

Philip Wolfs IV’s 1941 Beechcraft Staggerwing (reg. G-BDGK), ombygd i 1982. Philip fløy sin høyt elskede Staggerwing fra Biggin Hill med kunder og leverandører til fabrikken I Wales, noe som sparte de for flere timer med på veien.

1984

Another milestone achieved

Four generations strong with another soon to join, WOLF celebrates 150 years as a box making family. Never wavering from the edict of Philip Wolf I to ensure “ones prized possessions are stored in a fine quality case».

1985

Etter hvert som fritids- og forretningsreiser blir en del av alles liv, ser Philip behovet for en klokkerull som er kompakt, sterk og praktisk. Etter å ha studert størrelser på klokker og bagasje som folk reiste med den gangen og mange prøver og prototyper senere, blir den rørformede klokkerullen fra WOLF født og blir raskt en bærebjeke i WOLF’s reisekolleksjon for urpleie.

Flere år senere vil dette flotte designet blitt forbedret av neste generasjon.

1986

5. Generasjon slutter seg til selskapet

Philip Wolf IV var en stor designer og selger, men også en fantastisk lærer, som tok 21 år gamle Simon Philip under sin vinge som 21-åring. Avbildet her i Malmö på besøk på den svenske fabrikken. Et første skritt for å forstå prøveproduksjon og fabrikkproduksjon.

1988

Med økonomien og virksomheten i full oppblomstring I England, var tiden inne for WOLF-familien til å ta den største utfordringen de noen gang har stått ovenfor: tiden var inne for at Wolf-familien skulle innta de amerikanske og kanadiske markedene. Det var opp til Simon Philip Wolf V, med veiledning fra sin far Philip IV, å holde ut gjennom vanskelige utfordringer og oppnå bemerkelsesverdig suksess.

1989

I godt selskap

WOLF’s svenske og britiske fabrikker jobbet nå med mange store klokke- og smykkemerker som Tissot, Zodiac, Citizen, Omega og Certina. Merker som Krever kvalitet og flott design kom til WOLF.

I dag samarbeider WOLF med en rekke klokke- og smykkemerker, og gir dem 100% nøyaktige klokkewindere og klokkebokser – med nyskapende design som gjer det umulige mulig.

1994

WOLF’s første stand på The New York Show. Her vises merket “Design Philipp» frem for første gang.

1996

Dallas, Texas

Philip Wolf IV og V presenterer merket til Bailey Banks and Biddle (en del av Zale-konsernet) og ledelsen godtar å lansere WOLF i alle sine butikker.

1998

WOLF flytter til California tidlig på 90-tallet, og i 1997 åpner de prestisjefylte kontorer med utsikt over Pacific Coast Highway og Malibu Surfrider Beach. Bildet her er fra 1998.

2000

24. Juli, Los Angeles Gift Show

WOLF viser frem sine nyeste kolleksjoner av smykkeskrin I skinn, South Molton, i rødt øglepreget skinn. Det blir en storsuksess!

2001

WOLF forplikter seg stort til Asia-Stillehavsregionen ved å åpne kontor, utstillingsrom og lager i Hong Kong.

2001

Juli

WOLF vinner beste boddesign på California Gift Show.

2002

WOLF får pris for beste design for det nylig utvidede showroomet sitt.

2008

Simon Wolf V ble intervjuet av Los Angeles Times – Miami Herald.

Miami Herald kjører storyen “All Wound UP!”

2009

WOLF blir tildelt brukspatenten som omfatter «telling av rotasjoner per dag», og blir den eneste virkelig nøyaktige klokkewinderen som er tilgjengelig.

2018

Åpningen av “The Rock” kontorer, showroom og distribusjonssenter.

Etter å ha lett i over et år etter den perfekte beliggenheten har WOLF valgt «The Rock» til sitt europeiske hovedkvarter. Sørvest for London, nært Gatwick og Heathrow, og med utsikt over The Downs.

2019

21. februar – Hong Kong

Etter mange års forberedelser er WOLF klar for lansering i den viktige Asia-Stillehavsregionen. Herr Wolf inviterer utvalgte forhandlere og presse til en introduksjonslunsj på Excelsior Hotel. Her avduket han den appstyrte 1934 Regent-winderen.

I DAG

Som et femgenerasjons familieselskap forstår vi at ekstraordinære gjenstander er representasjoner av ekstraordinære øyeblikk i livet. Siden 1834 har WOLF-merket vært et symbol på tiår med innovasjon og jakten på det perfekte designet. Vi tror for at en arv skal bestå, må den næres og opprettholdes. Hver dag i vakre WOLF-vesker rundt om i verden, lever flere hundre år gamle skatter side om side med utsøkt ny design. Vi er dedikert til å hedre folks historier og de uvurderlige smykkene og klokkene de overlater til oss.

Beskytt arvestykkene dine i en WOLF.

2019

WOLF sponser sykkelrittet Coronation Double Century i Cape Town, Sør-Afrika.

WOLF sponser sykkelutstyr for Team-WOLF og en WOLF-wrappet følgebil.

2019

WOLF sponser sykkelrittet Coronation Double Century i Cape Town, Sør-Afrika.

WOLF sponser sykkelutstyr for Team-WOLF og en WOLF-wrappet følgebil.

ARTIKKEL

Tradisjonsrike Urmaker Lian i ny drakt

Bak den elegante vindusutstillingen finner du nyoppussede lokaler, urmakertradisjoner og flere generasjoner med familiehistorie.

LES artikkelen

Klokker

Utforsk klokker som passer perfekt sammen med ditt WOLF tilbehør.

Finner du ikke winderen du leter etter?
Eller er du kanskje på jakt etter noe helt spesielt?

Vi dobbeltsjekker lageret eller sjekker raskt tilgjengeligheten direkte hos våre leverandører.

Ta kontakt nedenfor, så hjelper vi deg!