Din lokale urmaker

Hos Urmaker Lian i Trondheim har klokkeservice utgjort en stor del av vår virksomhet helt siden 1866. Våre dyktige fagurmakere har kompetanse til fingerspissene og med det gjennomfører vi service på nesten alle typer klokker og ur.

Klokken din er i trygge hender

Hos oss har vi samlet nesten 100 års kompetanse innen urmakerfaget og vi stiller dermed svært strenge kvalitetskrav til eget arbeid. Derfor kan du være sikker på at service på din klokke gjennomføres på en måte som tilfredsstiller dine krav.

Bestill service

Enkelt og forutsigbart

Hos oss gjennomføres service alltid til avtalt pris. Ved gjennomført service betaler du heller ingenting før klokken er tilbake på håndleddet ditt – i tipp topp stand.

Hvis vi av ulike grunner ikke kan gjennomføre service på klokken din i vårt eget urmakerverksted vil vi sørge for at den sendes til et annet autorisert urmakerverksted. Det være seg i Norge eller i utlandet. Helt uten at du trenger å gjøre noe selv.

Prosessen

En klokkeservice består vanligvis av fem ulike steg:

1. Klokken innleveres – Dette kan enkelt gjøres i vår butikk eller ved at du sender den inn til oss.

2. Prisoverslag – En urmaker ser over klokken din og utarbeider et prisoverslag og estimert tidsbruk.

3. Presentasjon av prisoverslag – Vi kontakter deg og presenterer prisoverslaget. Hvis du aksepterer vil service gjennomføres til avtalt pris. Ønsker du litt mer betenkningstid betaler du kun for tidsbruken ved utarbeidelse av prisoverslaget.

4. Service gjennomføres – En urmaker gjennomfører service på klokken din.

5. Ferdig på service – Klokken er nå reparert og i tipp topp stand. Du vil kontaktes for å avtale henting eller forsendelse.

Ulike typer klokker og ur

Hva som gjøres i en klokkeservice avhenger av hvilke type klokke du har. Vi skiller hovedsakelig mellom batteridrevne og mekaniske klokker, men det finnes også mellomting.

Mekaniske klokker er svært komplekse maskiner og er ofte sammensatt av flere hundre bittesmå deler. Service på et slikt ur krever tid og kunnskap – og må kun gjennomføres av fagurmakere.

Her tas ofte klokken helt fra hverandre, hvorpå hver enkelt komponent undersøkes nøye for slitasje. Deretter må deler erstattes, renses og oljes, mens pakninger byttes. Til slutt settes delene sammen igjen – og klokken fremstår så god som ny.

Batteridrevne klokker kommer i mange former og fasonger. Felles er at de alle har elektronisk innmat og et batteri som driver det hele. Den vanligste typen service vi gjør slike klokker er en enkel batteriservice hvor det byttes batteri og eventuelt gjøres en trykktest.

Pris og tilgjengelighet

Vi har god kapasitet på service av klokker og ur. Prisen varierer basert på hvilken klokke det gjelder og hva som skal gjøres. Det må alltid utarbeides et prisoverslag før vi kan gi en pris.

Ta kontakt for mer informasjon