PÅ INNSIDEN AV TUDOR

HVORDAN MERKET KOM TIL VERDEN

I februar 1926 registrerte huset «Veuve de Philippe Hüther», en klokkeforhandler og produsent, varemerket «The Tudor» etablert i Genève for Rolex-grunnlegger Hans Wilsdorf. Senere, i 1936, overførte huset merket til Wilsdorf. Like etter andre verdenskrig visste Hans Wilsdorf at tiden var inne for å utvide og gi merket en egen identitet. Den 6. mars 1946 opprettet han «Montres TUDOR S.A.», som spesialiserte seg på modeller for både menn og kvinner. Rolex ville garantere for de tekniske, estetiske og funksjonelle egenskapene, i tillegg til distribusjon og kundeservice.

TUDOR’S HISTORIE

HANS WILSDORF’S INTUISJON

Jeg har vurdert idéen i noen år nå, om å lage en klokke som våre agenter kunne selge til en mer beskjeden pris enn Rolex-klokkene, og likevel en som ville oppnå den pålitelighetsstandarden som Rolex er kjent for. Jeg bestemte meg for å danne et eget selskap, med det formål å lage og markedsføre denne nye klokken. Det kalles «The TUDOR Watch Company».

– H. Wilsdorf

URMAKERI

DEN TRADISJONELLE HÅNDVERKSKUNSTEN

En TUDOR-klokke lever. Pulserer. Den tar deg inn i en verden av mikropresisjon. Høyteknologien i alle komponentene blir nådeløst testet til minste detalj. Undersøk urverket. Estetikk og ytelse for de mest krevende produktene, designet for utholdenhet, så vel som glede. Denne presisjonsmekanismen er behagelig for øyet og spennende for sinnet, og tåler tidens test. Eksepsjonelle materialer, holdbarhet og designstyrke, gjør hver klokke til en unik gjenstand.

TUDOR AMBASSADØR

LADY GAGA

Lady Gaga er et moteikon – oppmerksom på alt hun har på seg. Hun har omgjort celebritet til en omfattende kunstform. Hun har en iboende forståelse for at hvert antrekk formidler et kraftig budskap og at det kan være en kunstforestilling i seg selv, der hvert enkelt tilbehør er nøkkelen til utseendet. I tråd med den alltid dristige oppmerksomheten til detaljer, kan Lady Gaga ha på seg tre eller fire klokker på et håndledd. Når hun bare bruker én klokke, velger hun Black Bay 36. Denne automatiske klokken beholder de generelle linjene i Black Bay-kolleksjonen mens den reduserer proporsjonene, og samtidig forblir både fasjonabel og sporty. Lady Gaga har både modellen med den blå urskiven og den svarte urskiven.

TUDOR AMBASSADØR

DAVID BECKHAM

David Beckham bruker Black Bay Bronze, en 43mm bred dykkerklokke inspirert av merkevarens historie og utstyrt med urverket TUDOR Manufacture Caliber MT5601. Han bærer også Black Bay Chrono, en COSC-sertifisert kronograf med manufakturverk med kolonnehjul, som også tegner på TUDOR’s dykker- og motorsportsarv.

TUDOR AMBASSADØR

JAY CHOU

For å eksemplifisere Jay Chou’s dristige og innovative ånd, presenterte TUDOR en kortfilm hvor han dristig kjører en sportsbil på en historisk oval racerbane i Montlhéry i Frankrike, hvor han til slutt driver gjennom tiden. Inspirert av de magiske verdenene Jay Chou er kjent for å skape med sin kunst og av episke filmhistorier om tidsreiser fra 80-tallet, antenner filmen samtalen om hvordan ikoniske bilder fra fortiden påvirker dagens kreativitet innen urmakeri, musikk og andre kunstformer. Chou’s mest hengivne fans vil også kjenne igjen en hyllest til en av hans tidligere filmer, hvor han portretterte en bilentusiast.