NOMOS Glashütte: En introduksjon

NOMOS Glashütte, det verdenskjente klokkemerket er lokalisert i den lille byen Glashütte noe sør for Berlin. I denne byen, tett på skoger og fjell, har det blitt produsert ur i den ypperste verdenselite i 175 år. Glashütte er blitt ensbetydende med stor ingeniørkunst, i så stor grad at selve navnet er blitt et kvalitetsstempel. For å få lov til å bære dette navnet, som symboliserer kvalitet er det et minimumskrav at 50% av urverkets komponenter er laget i Glashütte. NOMOS går langt forbi dette kravet og produserer 95% av sine urkomponenter i den velkjente lille byen. NOMOS Glashütte ble etablert i 1990 og er allerede nå den største klokkeprodusenten i Tyskland med over 300 ansatte.

Høyt ansett

NOMOS har på kort tid opparbeidet seg et svært godt rennommé innen klokkeverden, noe som kanskje best eksemplifiseres ved at da Philippe Dufour (ansett for å være en av verdens beste urmakere) fikk spørsmålet om hvilke klokke/merke han anbefalte under $10 000 svarte han dette; «Jeg vil si at til denne prisen, kanskje litt mindre, kan du kjøpe en veldig god klokke med tanke på verdi og kvalitet. Det er ikke sveitsisk – beklager- men et tysk merke som heter NOMOS. Jeg fant ut at dette merket lager et veldig seriøst produkt. Jeg liker disse klokkene, og for noen som vil starte et sted tror jeg at dette vil være et godt valg. Ikke for dyrt og god valuta for pengene».

In-House urverk

Et annet moment som ofte blir trukket frem som en positiv ting med NOMOS Glashütte er at hver eneste modell er utrustet med et in-house urverk. NOMOS ser på urverket som hjertet i klokken, det er også derfor de produserer alle urverkene selv. Det at en klokkeprodusent produserer alle sine egne urverk, er veldig sjeldent, også for klokker i de høyere prisklassene. NOMOS Glashütte har vært kjent for sine pålitelige, presise og særdeles tynne urverk med manuelt opptrekk. Etter hvert har det også kommet til flere automatiske urverk, like presise som de håndtrukne og noen minst like slanke. Det som begynte med urverket Alpha har nå blitt til seks håndtrukne urverk, designet og produsert av NOMOS. Hver og en av disse urverkene er unike og laget i all hovedsak for hånd. For å sikre den høyeste kvalitet. De selvtrekkende automatiske urverkene bruker kroppen og håndens bevegelse for å trekke seg selv opp. Slik at du i din aktive hverdag slipper at klokken din stopper opp. Det var lenge en regel at automatiske urverk verken var presise eller slanke, men takket være ingeniørene hos NOMOS kan vi nå si; ja takk, begge deler!

Flotte og solide klokker fortjener også flotte og solide reimer. De slitesterke og sofistikerte lær-reimene laget av Horween Shell Cordovan, ekte lær som er kjent for å være særdeles slitesterkt, sine dype farger og pustende egenskaper. Det blir også ofte fremhevet at reimer av Horween Shell Cordovan lær blir finere og finere etter hvert som tiden går.

Priser og utmerkelser

Skjønnhet og godt håndverk går sjelden av moten og blir gjerne applaudert og beundret i de fleste kretser. Klokkeverden er intet unntak. Til nå har NOMOS fått anerkjennelse fra ekspertjuryer og avstemminger verden over med hele 160 forskjellige priser. Priser tildelt alt fra design til klokke-håndverk;

ePDA- European Product Design Awards

Denne prisen utdeles en gang hvert år og deles ut av et utvalg av uavhengige design eksperter. Denne prisen blir tildelt til enestående internasjonale design-bragder innen 21 kategorier. Til produkt som ikke bare gjør livet vårt enklere, men også vakrere. Hovedkriteriene for denne prisen er innovasjon, estetikk, funksjonalitet og bærekraft. 

Modell: NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update

GPHG(Grand Prix d’Horlogerie de Genève)

En annen høyt hengende og tradisjonsrik pris NOMOS har vunnet på grunn av sitt stilrene og vakre design er GPHG(Grand Prix d’Horlogerie de Genève), der de stakk av gårde med seieren i «Challenge» kategorien. Denne prisen blir del ut av Fondation du Grand Prix d’Horlogerie de Genève for å hylle ur under CHF 4.000 (ca 40.000 kroner). En utmerkelse fra GDHG er en av de mest prestisjefylte prisene innen klokkeverden.

Modell: NOMOS Glashütte Tangente Neomatik 41 Update

Red Dot Award

Den verdenskjente Red Dot Design Award, som legger til grunn at designet er innovativt, bærekraftig, funksjonelt og selvsagt estetisk vakkert har også funnet NOMOS Glashütte som en verdig prisvinner. Denne prisen er kjent over hele verden for å være et symbol på både kvalitet og innovasjon, men også at produktet har et design som skiller seg ut. Ikke verst for et klokkemerke fra en liten by i de tyske daler!

Modell: NOMOS Glashütte Tangomat

Modell: NOMOS Glashütte Orion 38 Date White

NOMOS Glashütte Club

Denne ungdommelige og robuste klokken er perfekt for den aktive. Som en av de mest robuste kolleksjonene er NOMOS Glashütte Club som skapt for den aktive nordmann. En klokke uten det ekstravagante og unødvendige, men klassisk og vakker. Denne modellen kan følge deg fra kontoret til fjellet og helt ned igjen til nattklubben, Campus og Aqua serien har også superluminova på timeviserene slik at det er lettere å lese klokken i mørket. Selv om utseende på klokken er enkelt og vakkert er det ingenting enkelt ved urverket inne i klokken. Der tikker et håndlaget in-house urverk fra NOMOS. Tynt nok til å få klokken under skjorten og presis nok til å bestå en COSC sertifisering.

Club kolleksjonen har noe for enhver smak. Er for eksempel vannbestandighet et krav for deg, kan det være lurt å se nærmere på NOMOS Glashütte Aqua. Aqua har den typiske NOMOS Glashütte identiteten, men den føles fresh. Med sin skarpe, modige og kjølige blåfarge, er den like oppfriskende som et bad i sjøen en varm sommerdag. Selv om denne modellen, med sin mørkeblå todelte nylon reim, gjør seg godt på kontoret og til finklær, skinner den ekstra sterkt ved havet. Med sine 200m vanntetthet trenger du ikke være redd for å ta med deg klokken på et bad.

Selv om Club serien skiller seg noe ut i fra de andre kolleksjonene til NOMOS ved å være mer sporty og direkte har den beholdt det klassiske preget som NOMOS er så kjent for.

«…et tysk merke som heter NOMOS…ikke for dyrt og god valuta for pengene.» – Philippe Dufour