Omega Seamaster Diver 300 Review: Den perfekte hverdagsklokken

I 25 år har Omega Seamaster Diver 300M vært en svært ettertraktet dykkerklokke. I 2018 oppdaterte Omega modellen til versjonen vi ser i dag. Oppdateringene inkluderte et nytt urverk, urskive, visere, indekser og en heliumsventil. 

Omega gjorde en eksepsjonell jobb med å beholde Toolwatch-begrepet til modellen, samtidig som de gjorde designet renere. Resultatet er en Omega Seamaster Diver 300M som er like vakker som den er funksjonell.

Når vi ser på designet er det tre funksjoner som gjør at denne klokken skiller seg ut i mengden. Disse tre funksjonene er den speilpolerte bølgemønstrede urskiven i keramikk, de store blanke viserne, og Master Chronometer Omega Calibre 8800. Alle disse elementene gjør Omega Seamaster 300M til en godt lesbar toolwatch som ser fantastisk ut på håndleddet.

Sammenlignet med modeller i tilsvarende prisklasse er det få, eller ingen, modeller som kan måle seg med Omega Seamaster Diver 300M. Med en utsalgspris fra 59.400 kroner på lenke, er modellen noe av det absolutt beste på markedet. Dette er med andre ord en rendyrket dykkerklokke av aller høyeste kvalitet.

Omega Seamaster Diver 300M er en Toolwatch som er klar for et hvert eventyr

I Seamaster Diver 300M har Omega produsert av toolwatch som gir deg det beste fra to verdener i form av funksjonalitet og design. Enkelt fortalt er en toolwatch noe som brukeren trygt kan bruke i enhver situasjon. Med rett ettersyn og korrekt bruk vil klokken vare i generasjoner.

Omega Seamaster Diver 300M er den ideelle toolwatch, fordi den er skapt for å takle de røffeste omgivelsene og fremdeles være pålitelig. Det er ikke bare vi som sier det; det er testet. For å oppnå Master Chronometer statusen, har urverket gått gjennom strenge tester for å forsikre ekstrem nøyaktighet.

Nå når vi vet at urverket er solid og at vi kan stole på det, la oss se på kassen og lenken. Som navnet tilsier, har Seamaster Diver 300M en vannmotstand opp til 300 meter, som er dypere enn de aller fleste av oss noen gang vil være under vann. Derfor vil klokken ikke skuffe de aller fleste av oss. Designet og produksjonen på kassen er også veldig solid. Det ripebestandige safirglasset på både for- og baksiden er av de hardeste materialer, samt har den en sikker kasse og lenke i rustfritt stål. Enten det er på land, i lufta eller på sjøen; Omega Seamaster Diver 300M vil være sterkere enn deg.

Dette gjør urskiven til Seamaster Diver 300M spesiell

Den populære bølgeskiven til er nå tilbake i produksjon, men denne gangen med en twist. Skiven er nå laget av en blank keramikk som passer veldig fint sammen med det laser-etsede bølgemønsteret. Det blanke utseendet på den keramiske bølgeskiven kombinert med de forhøyede indeksene gir en rolig vannrefleksjon. Måten skiven leker med lyset og indeksene reflekterer fra skiven er nesten for vanskelig å rettferdiggjøre på kamera.

Denne kombinasjonen gir dykkerklokken fantastisk lesbarhet i vanlig og dempet lys. Kom gjerne til oss hos Urmaker Lian, for å se selv hva som gjør at så mange mennesker tiltrekkes av denne dykkerklokken.

Et godt utformet kassedesign som både er komfortabel og selvsikker

Omega Seamaster Diver 300M har en 42mm kasse som har avsmalnende lugs, en heliumsventil, skrukrone, enveisroterende keramisk bezel, og et transparent baklokk.

Alt i alt må vi si at kassedesignet er feilfritt gjennomført. En av de største gledene ved kassene til Omega er at de ikke bare avsmalner lugsene, men de buer dem også for å gi dem et slankere utseendet. Overflaten på kassen er også en fryd å se på. Det er den perfekte kombinasjonen mellom en børstet og polert overflate som reflekterer lyset på en veldig god måte.

Vi hos Urmaker Lian ble veldig glad da vi så at Omega bestemte seg for å gjøre baksiden av kassen transparent, for å vise frem det vakre in-house urverket; Caliber 8800. Vi er entusiaster, og det er spennende å kunne snu klokken og se det skjønne kunstverket og de tekniske bragdene som kreves for å skape det som er rundt håndleddet ditt.

Omega Seamaster Diver 300M har et overlegent urverk; Omega 8800 Calibre

Omega Seamaster Diver 300M drives av in-house kaliberet Omega 8800. Dette urverket er et kronometer med METAS-sertifikasjon. METAS-sertifiseringen stiller enda strengere krav til nøyaktighet enn den mer kjente COSC-sertifiseringen.

Calibre Omega 8800 byr på tre store oppgraderinger for Seamaster Diver 300M. Den første er introduksjonen av Co-Axial løpeverket. Dette løpeverket bruker juveler som drastisk reduserer behovet for vedlikehold. Den andre oppgraderingen er forbedringen av dens anti-magnetiske egenskaper. Den nye Co-Axial Calibre Omega 8800 er nå vurdert til å ha en motstand opp til 15,000 gauss. Den tredje er dens forbedrede gangreserve. Forgjengeren hadde en gangreserve på 38-42 timer, sammenlignet med 8800 sine 55 timer.

Et spesielt time- og minuttviser-design for en spesiell dykkerklokke

Noe av det som er unikt med Omega Seamaster Diver 300M er dens time-markører og visere. Det er forfriskende å se en dykkerklokke som ikke har noe til felles andre merkers divere, da vi ofte kan se at dykkerklokker lar seg inspirere av hverandre. Omega har gått i en helt annen retning.

Time-markørene på Omega Seamaster Diver 300M består av store sirkler og rektangler, med en dobbel rektangel ved 12 timer-posisjonen. Til tross for at formene kan minne om det vi ser på en Submariner, ser de helt ulike ut om man sammenligner de to. De store time-markørene gjør at man kan se hva tiden er på en Seamaster Diver 300M veldig raskt. Det er alltid enkelt og raskt å se hvor timemarkørene er, noe som bringer oss til viserne.

Når modellen ble lansert var vi enige om at viserne så fantastiske ut, men vi var ikke sikre på hvor lesbare de var på grunn av det uthulede designet. Etter å ha gått med klokken i rundt en uke var den bekymringen helt borte. Vinklene til viserne drar faktisk synet ditt til den korrekte posisjonen superraskt, og når du kombinerer det med de store indeksene, blir det en veldig lesbar opplevelse.

Super-LumiNova på timemarkørene og viserne lyser opp nattemørket

Lumen til Omega Seamaster Diver 300M er nøyaktig det du forventer av en eksklusiv sveitsisk dykkerklokke. De blanke time-markørene og viserne lyser opp med flotte blå og grønne farger. Etter å ha brukt denne klokken over natten, var vi imponert over hvor lenge den skinte selv i dempet belysning. Vi sjekket urskiven 10 timer etter den hadde vært i direkte lys, og lumen skinte like godt siden da den var tatt ut av lyset.

Å vite hva klokken er, er livsviktig for en dykker. Ha tillit til at Omega Seamaster Diver 300M sin glans vil vare lenge etter du har dykket i dypet, i alle tilfeller.

Lenken og foldespennen

Blandingen av den børstede og polerte overflaten på lenken er den samme som Seamaster Diver 300M sin første lansering. Det er ikke vanlig å bruke dette designet på en lenke. Sett bort ifra designet, som vi er stor fan av, er styrken og varigheten til lenken og foldespennen veldig god. Vi har på oss Seamaster 300M med trygghet om at klokken sitter sikkert på håndleddet.

Vi må si at foldespennen imponerer oss. Den har en unik glidelåsjustering i lenken som gir svært gode justeringsmuligheter – uten bruk av verktøy. Du trykker ganske enkelt på låsen, og skyver ut den lengden du trenger for å justere klokken. En veldig enkel og veldig sikker prosess for Omega Seamaster Diver 300M. For deg som foretrekker rem fremfor lenke, må vi si at gummireimen er av forbausende god kvalitet. Men om du har mulighet anbefaler vi å gå for begge. Å veksle mellom reim og lenke gir klokken helt forskjellige uttrykk. 

Hvor mye koster Omega Seamaster Diver 300M?

Vi vurderer denne dykkerklokken som en av klokkene med mest verdi for pengene. Denne klokken har alt du vil ønske deg av en dykkerklokke, og kan måle seg mot hvilken som helst konkurrent. Det er to ting å bemerke seg med denne klokken. Den første er at den har en lavere pris enn mange av sine konkurrenter og den vil holde på verdien sin. I tillegg er den mer tilgjengelig, så det er ingen trøbbel med tilgang eller å måtte betale over veiledende pris. Omega Seamaster 300M starter på 59.000kr på gummireim og 63.800kr på lenke, og kan gå opp til 169.600kr for den to-tonede kronograf-modellen.

Populære modeller i Seamaster 300M kolleksjonen

Omega Seamaster Diver 300M White Dial

En av de mest populære variantene av den nye Seamaster 300M er den med en hvit urskive og en sort keramisk bezel. En av grunnene til at brukere vil finne denne attraktiv er at det er uvanlig å finne en dykkerklokke med en hvit urskive. Når det er sagt er det en veldig attraktiv kombinasjon som er verdt å sjekke ut. Omega 300m White Dial er antakeligvis den vanskeligste modellen å finne i kolleksjonen men vi prøver å ha den inne til enhver tid.

kr 74100
kr 69800
Omega Seamaster Diver 300M Blue Dial

Denne klokken er en gøyal fargeklatt i kolleksjonen. Blue Dial er den perfekte komplementæren til den tradisjonelle sorte. Blå skiver har vært blant de mest populære de seneste årene, og den er veldig enkel å matche uansett antrekk.

kr 74100
kr 106900
kr 69800
Omega Seamaster Diver 300M «James Bond»

Omega har et langt forhold til den internasjonale filmspionen James Bond, samt med skuespilleren og Omega-ambassadøren Daniel Craig. Seamaster Diver 300M er valgt som modell for flere av filmene og Omega fortsetter å lansere Special Editions hver gang Agent 007 dukker opp på kinolerretet. Den seneste 007-modellen skiller seg fra de andre ved at den er produsert i Titan. Dette er et lettere materiale enn stål og er i tillegg mer allergivennlig. Lenken er også helt unik da Omega har brukt en Mesh-lenke for denne modellen.

kr 125400
kr 111200
Omega Seamaster Diver 300M «Beijing 2022»

Omegas olympiske reise startet for 90 år siden, nærmere bestemt i 1932 i Los Angeles. Og siden den gang har Omega vært offisiell tidtaker i hele 29 leker. Tradisjonen tro, og i ekte olympisk ånd, lanserer Omega også en Beijing 2022-kolleksjon. Modellen måler 42mm og er produsert i stål med titianiumsbezel. Som en hyllest til de Olympiske Lekene er indeksene Kl 2, 4, 8, 10 og 12 produsert i fargene til de olympiske ringene.

Opplev Omega hos Urmaker Lian i Trondheim.

kr 67000

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *