Grand Seiko Nyheter 2021

Grand Seiko ble for første gang introdusert i 1960. Fjoråret markerte dermed merkets 60-årsjubileum, med lanseringer av flere spennende limiterte modeller. Året 2021 er også et jubileumsår, da dette markerer morselskapet Seiko’s 140-årsjubileum. Derfor er også 2021 et år preget av mange spennende nyheter – fra begge merker. I denne artikkelen presenterer vi årets Grand Seiko nyheter og gir et innblikk i hvordan disse fantastiske klokkene er oppbygd, og ikke minst inspirasjonen til designet.

Grand Seiko ble skapt med det formål å være verdensledende innen presisjonsstandarder, varighet og design. En Grand Seiko er et kunststykke, like mye som en klokke – så hver gang man gløtter ned på en Grand Seiko vil man legge merke til detaljer man aldri har sett før.

Grand Seiko Heritage Collection “White Birch” SLGH005 Mechanical Hi-Beat 36000 80 Hours Caliber 9SA5

En av årets desidert mest populære Grand Seiko nyheter er SLGH005 «White Birch».


Denne nye Grand Seiko-kreasjonen med den unike tallskiven er inspirert av de slanke og vakre bjørketrærne som trives i nordlige deler av Japan. Klokken er laget i Grand Seiko sitt Studio i Shizukuishi, som ligger i nærhet til de hvite bjørkeskogene i Iwate-prefekturet. Med sin detaljerte tekstur er denne nye klokken et vindu mot den særegne naturen i Japan og utsøkt håndverk av Grand Seiko.

Om sommeren og vinteren, gir de høye, slanke stammene og den hvite barken på bjørketrærne en glitrende utsikt som er vakker samtidig som den er mystisk. Å se nøye på tallskiven er å oppleve nøyaktig den samme følelsen som å besøke disse skogene.

9SA5 – Det nyeste og beste Hi-Beat 36000 urverket

Grand Seiko SLGH005 er drevet av det revolusjonerende urverket Caliber 9SA5. Først presentert i 2020, inneholder Caliber 9SA5 tre viktige innovasjoner; det helt nye Dual Impulse Escapement, Grand Seiko Free-sprung balanse, og det horisontale giret som sammen setter en helt ny standard innenfor high-beat horologi. 

Samtidig som det nye urverket tilbyr avansert funksjonalitet er det også slankere enn noensinne, noe som gjør at klokken det sitter i får en slank profil. Takket være forbedret energieffektivitet har urverket også en gangreserve på 80 timer.

Denne Hi-Beat 36000-klokken vil være tilgjengelig hos oss fra Mars 2021.

Veil. pris: kr 109.950,-

SPESIFIKASJONER

Opptrekk: Automatisk

Frekvens: 36,000 VPH (10 per sekund)

Presisjon: +5 til -3 sekunder per døgn

Gangreserve: 80 timer

Antall juveler: 47

Magnetisk motstand: 4,800 A/m

Vanntett: 10ATM

Diameter: 40.00mm

Tykkelse: 11.7mm

Kasse og lenke i stål

Boksformet safirglass med antireflekterende belegg

Transparent baklokk

Foldespenne

Grand Seiko Elegance Collection GMT – Hi-Beat og Spring Drive

I Japan oppleves hver av de fire årstidene i seks faser, og hver fase har særskilte kjennetegn. Dette utgjør totalt 24 ulike faser, eller sekki, hvor hver sekki markerer en overgangsperiode i sesongen. Ifølge japansk kultur oppfatter våre sanser naturens subtile forandringer fra den ene fasen til den neste.

Til årets nyheter har Grand Seiko valgt fire sekki som årets nylanserte GMT-klokker skal representere. Årets sekki er Shunbun (vår), Shōsho (sommer), Kanro (høst) og Tōji (vinter). Shunbun og Shōsho-versjonene har det automatiske Hi-Beat 36000 GMT-urverket 9S86, mens Kanro og Tōji drives av Spring Drive GMT-urverket 9R66.

Shunbun – SBGJ251

Det er i Shunbun at vårjevndøgn endelig kommer, og sansene kjenner at våren er i anmarsj. Kirsebærtrærne i fjellet begynner å blomstre og den japanske Sakura-blomsten dekorerer bakken. Den grønne tallskiven kombinert med aksenter i roségull fanger perfekt lovnaden om vår.

Veil. pris: kr 83.950,-

Shōsho – SBGJ249

Høysommer nærmer seg og regntiden endres. I Shōsho skaper den varme vinden delikate krusninger i de mange innsjøer og dammer som skinner om forsommeren i hele Japan. Bølgemønsteret i tallskiven gir Shōsho liv.

Veil. pris: kr 83.950,-

Kanro – SBGE271

Kveldene trekker inn og morgenluften blir disig. Sekundviseren beveger seg glidende stille, som månen over nattehimmelen. Høsten er på sitt høydepunkt.

Veil. pris: kr 74.950,-

Tōji – SBGE269

Vintersolverv er i Tōji. Dagene er korte, og luften er skarp og klar. Snøen demper lyden av vinden. Tallskiven har en unik tekstur og farge som minner om et vinterlandskap når solen synker lavere på himmelen.

Veil. pris: kr 74.950,-

Den elegante og pent utformede urkassen har de klassiske, men likevel særegne skarpe Grand Seiko-linjene. Sidene på urkassen er Zaratsu polert til en speilblank og feilfri overflate, en poleringsteknikk unikt til Grand Seiko. Både de mekaniske Hi-Beat urverkene og Spring Drive urverkene er synlige gjennom safirglasset i baklokket. Urverkene er mesterlig polerte – slik at klokken er en nytelse for øyet uansett hvordan du ser på den.

Shunbun og Shōsho -klokkene vil være tilgjengelige i mai, mens Kanro og Toji-klokkene blir tilgjengelige i september.


Spesifikasjoner:

I Shunbun og Shōsho står det et 9S86 Hi-Beat 36000 GMT urverk utviklet og produsert av Grand Seiko. Dette er et mekanisk urverk med automatisk opptrekk, som slår med en frekvens på hele 10 ganger i sekundet. Det utgjør 36000 slag i timen, derav navnet Hi-Beat 36000. 

Til sammenlikning har de fleste mekaniske ur en slagfrekvens på 8 ganger i sekundet, eller 28800 slag i timen. En høyere frekvens gjør det mulig å regulere nøyaktigheten til uret med bedre presisjon, noe dette uret tar fordel av med en nøyaktighet fra +5 til -3 sekunder om dagen.

GMT-funksjonen gjør at en kan se to ulike tidssoner samtidig ved hjelp av den ekstra 24-timersviseren. Ved å trekke ut kronen et hakk kan man fritt stille GMT-viseren uten å stoppe klokken, for å bevare riktig tid.

Urverket er meget praktisk og nøyaktig med en maksimal gangreserve på 55 timer.

Kanro og Tōji urene er utstyrt med Spring Drive urverket 9R66, noe av det mest spennende fra Grand Seiko innen urmakerverdenen. Spring Drive er en unik teknologi utviklet av Seiko i 1999, som tar i bruk det beste fra begge verdener – nøyaktige kvartsur og imponerende urmakerkunst. 

Urverket er konstruert på omtrent samme måte som en tradisjonell mekanisk klokke, med unntak av «hjertet». I en tradisjonell mekanisk klokke finner man et balansehjul som regulerer hvor fort klokken tikker ved å svinge frem og tilbake i en bestemt radius. 

I et Spring Drive-urverk er balansehjulet erstattet med et elektromagnetisk hjul som genererer elektrisitet til å drive en integrert krets med en kvarts krystall. For å forenkle, er det altså to klokker som går samtidig – en kvarts og en mekanisk, der den mekaniske klokken bruker kvartsklokken som referanse. Den integrerte kretsen setter i gang en magnetisk bremse som regulerer hastigheten – nøyaktigheten til uret.

Dette gjør Spring Drive-urverket nøyaktig til +/- 1 sekund om dagen, og oppnår presisjonen til et kvartsur, helt uten batterier. Den maksimale gangreserven til 9R66-urverket er på omtrent 72 timer, som for øvrig vises med en indikator nede til venstre på tallskiven. 

Urmaker Lian kundeklubb

Bli medlem av Urmaker Lian´s kundeklubb og få fordeler:
– Gratis tilstandsvurdering
– Få tilgang på kampanjer før de lanseres
– Løpende informasjon og nyhetsbrev.

Medlemskapet er gratis og kortløst.

Meld deg på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *