Hvilken klokke skal jeg kjøpe?

Det kan være vanskelig å velge sin første klokke. I et hav av ulike klokker og merker å velge i er det lett å føle seg overveldet når man skal ta det første steget inn i klokkeverdenen. Vi har derfor plukket ut noen av våre favoritter som vi tror vil passe perfekt inn i klokkesamlingen, enten det er din første ordentlige klokke eller om du ser etter noe nytt og spennende til klokkeskrinet.

Seiko 5 Sports GMT

Seiko 5 serien blir ofte blir referert til som inngangen til den mekaniske klokkeverdenen. Mange klokkeentusiaster har startet samlingen sin her, og det er mange gode grunner til å velge en Seiko som sin første mekaniske klokke.

Seiko er kjent for å lage klokker av høy kvalitet til en god pris sammenliknet med andre merker i sin prisklasse. Med et mekanisk urverk kan man i tillegg stole på at klokken vil vare i mange år fremover hvis man tar godt vare på den.

Denne modellen har en blå skive, kombinert med en dreibar 24-timers bezelring i blå og sort. Dette gjør at man kan holde oversikt på flere tidssoner samtidig.

På innsiden finner vi et mekanisk urverk med automatisk opptrekk, som gjør at klokken tikker og går så lenge den er på hånden. Hver gang man beveger på hånden vil man automatisk trekke opp fjæren i urverket og tilføre klokken energi. Man trenger med andre ord aldri å gå til urmakeren for å bytte batteri.

Urverket kommer med hele 41 timer gangreserve, som betyr at man kan legge den fra seg i et par dager før den må trekkes opp igjen. Med sin GMT-funksjon vil denne være et ideelt reisefølge for den internasjonale reisen.

Referanse på klokken: SSK003K1

Tissot PRX

Tissot PRX er blitt en moderne klassiker med inspirasjon fra 70-tallet, der en slank kasse med en integrert lenke pryder håndleddet. Den originale Tissot PRX med sitt retro utseende ble opprinnelig lansert i 1978 – og fikk et nytt urverk i samme drakt da den ble lansert på nytt i 2021.

Klokken har en integrert lenke som er festet til kassen i en sømløs overgang som gir et elegant og sporty utseende. Med sine 40mm i diameter og en flott blå urskive, er dette en klokke som passer til alle anledninger.

På innsiden finner man et batteridrevet urverk som gjør den til en svært nøyaktig klokke som tåler dagens bruk. Hvis mekaniske ur er noe som interesserer deg, finnes modellen også med automatisk, fjærdrevet urverk om man legger inn et par tusenlapper til.

Med en vannresistens på 100 meters trykk og sitt retro-inspirerte design er dette en klokke vi finner både hos den erfarne samler, så vel som de aller nyeste entusiastene.

Referanse på klokken: T137.410.11.041.00

Certina DS Action Powermatic 80 38mm

Certina DS Action 38mm er en klassisk og stilren dykkerklokke. Klokken er lett å lese med sine selvlysende markører og har i tillegg en dreibar bezelring som kan brukes til å måle tiden.

Kombinert med en gangreserve på hele 80 timer grunnet Powermatic 80-urverket og en vannmotstand på 300 meter er dette en solid bruksklokke som vil tåle det aller meste.

Den elegante størrelsen kombinert med klokkens motstandsdyktighet gjør at den tåler røffe påkjenninger i en aktiv livstil og sklir rett under skjorteermet ved penere anledninger. Det er med andre ord den perfekte klokken til en stilbevisst og aktiv person.

Referanse på klokken:
C032.807.11.051.00

Longines Conquest

Er du ute etter en klokke som går like godt til dress som til jeans og t-skjorte?

Da tror vi at vi har funnet svaret. Med en kasse på 41mm og et allsidig design er denne modellen en perfekt kombinasjon av det klassiske og råtøffe.

På innsiden finner vi et svært nøyaktig batteridrevet urverk som man kan stole på. I tillegg har den en «End of Life» funksjon som varsler når den trenger en batteriservice hos urmakeren.

Longines Conquest er en klokke med meget høy kvalitet som vil holde tiden i mange år fremover.

Referanse på klokken: L3.759.4.58.6